Spletno mesto uporablja piškotke za boljšo uporabniško izkušnjo.Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov. Več o piškotkih.
Strinjam se
Facebook |   Twitter |   YouTube

Avtomatska krožna žaga POSCH

Ste tudi vi že v skrbeh, kako se boste  lotili zalogaja, ki vas čaka, preden bo tudi na vaša vrata potrkala zima? Bi tudi vam šlo na roko, če bi lahko v eni sami uri dela pripravili kar do 8 prostorninskih metrov drv? Nič lažjega, potrebujete avtomatsko krožno žago za drva SmartCut 700 podjetja Posch, ki z vsako inovativno rešitvijo naredi korak bližje k še hitrejšemu in bolj varnemu razrezu polen različnih dimenzij.

Avtomatska krožna žaga z oznako SmartCut 700 je nadomostila predhodnico AutoCut 700 letos julija. Proces žaganja na novem stroju poteka tako, da se les vlaga v pomično korito, ki se zažene samo preko senzorja, in v primeru, ko zmanjka v koritu lesa, se samodejno tudi ustavi. Poleno, ki se žaga, je lahko dolžine do 2 m in debeline do 23 cm. Dolžina žaganja je  nastavljiva v razponu od 18 cm do največ 50 cm. Žagan les je iz žage transportiran prek traka dolžine 1,5 m, 4 m ali 5 m, doseže pa višino izmeta  približno 2,8 m. Žaganje polena poteka v 2,4-sekundnem taktu, pri verziji turbo je takt žaganja 2 sekundi, storilnost žage pa do 8 prostorninskih metrov v uri dela.

Avtomatska žaga SmartCut 700 z maso od 700 do 950 kg za pogon uporablja kardan traktorja ali elektromotor moči. 11 KW. Žaga ima tritočkovni priklop I. in II. kategorije.

Prikaz procesa žaganja si lahko ogledate na tej povezavi.

Oglejte si še članek iz Kmetovalca.

 

 

 

 

E-obveščevalec


Prijava

Zadnje novice

V Komendi zaposlimo mehanika kmetijske mehanizacije (M/Ž) za delo na terenu 🚜 Ponujamo zanimivo ter razgibano delo v mladem in rastočem kolektivu, možnost napredovanja ter odlično plačilo. 🍀
Septembra 2019 je bila izvedena tržna raziskava iz strani nemške družbe dlv Deutscher Landwirtschaftsverlag, glede percepcij o zaupanju proizvajalcem kmetijske mehanizacije. Anketirali so 850 kmetov in 87 ustanovljenih podjetij v kmetijskem sektorju, pri čemer je bil Krone na tretjem mestu. Kot družinsko podjetje je KRONE veselo te pozitivne percepcije in podobe v sektorju kmetijske tehnologije.